dinsdag 6 augustus 2019

Varces-Allieres-et-Risset




Dat is de naam van de plaats waar we nu op een camping zitten. De plaats ligt zo’n 10 km onder Grenoble. De camping heet Le moulin de Tulette; de molen gekozen voor jou. Er is hier geen molen, misschien ooit geweest. We worden omringd door de bergen van de Vercors en de Alpen. Het is een schitterende camping, heel rustig. De bergtoppen kijken op ons neer aan alle kanten en op een paar toppen ligt nog sneeuw. We hebben een gigantisch grote plek.



Vandaag een afstand van zo’n 250 km gereden. Een mooie rit en het liep wel lekker. Niet zo druk dus goed te doen over de N-en D wegen. Af en toe een publieke vrouw op een parkeerplaats maar we hebben hen maar links laten “liggen”. Wel een akelig iets als je dit moet/wilt doen voor je broodwinning. Je weet maar nooit wat voor iemand je tegenkomt. Bij een stoplicht onderweg was er een bedelaarster die om geld kwam vragen als je moest stoppen voor het rode licht. Ook wel bizar zoiets.

Onderweg gestopt op een P plek en we halen dan de stoelen en de tafel uit de auto en gaan rustig lunchen. Dit keer keken we uit op een notenboomgaard. Ondertussen even gebeld met de eigenaar van de camping en hij had nog plek. Dit is altijd weer spannend. We kunnen ook nooit aangeven hoe lang we blijven want flexibel zijn we; naar ons zelf toe dan.

Ook hadden we nog wat boodschappen nodig en er zijn ook bij elk dorp of stad van die grote supermarkten waar de Albert Heijn XXL nog een puntje aan kan zuigen. We hadden zin in een lekkere biefstuk. De slager in de grote supermarkt, nog een jonge knaap, sneed met veel liefde een prachtig stuk vlees af. Hij had er plezier in en vond het leuk om in het Engels te kletsen volgens ons. Hij vroeg of het oké was en of we nog wensen hadden en hij bleef maar glimlachen. Ook in de supermarkt bijna de portemonnee bij Freddy uit de broekzak gepakt. Een zeer bijzonder, raar persoon; botste  tegen ons aan. En dan de kassière. Freddy veranderde van kassa en hij had wel een hele goede reden want de rij was langer zodat hij meer tijd had om de jonge en zeer aantrekkelijke kassière te bewonderen. Ze moest ook nog even de kassa leegmaken. Er zat teveel geld in en alle briefjes werden in een koker gestopt en door een buis naar boven gedaan. Wij dachten dat dat tot het verleden behoorde maar niet dus. Zo duurde het allemaal nog langer maar dat vond hij dit keer geen enkel probleem.  De biefstuk was heel erg lekker; samen met de sla en de gebakken aardappelen een koningsmaal.




Op de camping zijn maar 25 plekken. Toch nog wel de meeste Nederlanders maar dan wel meer van onze leeftijd. Een paar gezinnen maar niet veel. We zijn van plan om een paar wandelingen te maken en ik wil nog wel graag naar Grenoble. We gaan het van dag tot dag bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten