zondag 11 augustus 2019

Reisdag en nieuwe camping.



Wat een prachtige zonsopgang vanmorgen om een uurtje of zes. Als je wakker bent en je moet even plassen, dan wordt je blij als je dit als eerste ziet en dan is de dag nog niet eens goed . Wel weer in bed gekropen daarna.                                                                                  



Vandaag een stuk naar het noorden gereisd; we zitten nu ongeveer 30 km. boven Bourg-en-Bresse. In het departement Jura in de regio Bourgogne-France-ComtĂ©. Frankrijk heeft namelijk 18 regio’s en die zijn allemaal weer onderverdeeld in departementen en die hebben weer gemeentes. Deze gemeente heet Bourg-en-Bresse. Ook de speciale Bresse kip komt hier vandaan. Freddy had dat al eens gehoord. We zullen vast nog wel een kippetje proberen. De smaak is zeer goed en het vlees mals en sappig volgens de kenners op internet. Niemand mag verder dit merk kip gebruiken, dus goed beschermd. De kip ziet er doodnormaal uit, geen toeters of bellen of verdere fratsen las ik.
Op deze camping: Terre Ferme, bet: Stevige Grond, lopen ook een hele trits kippen vrij rond. Ze zien er niet mooi uit. Ze hebben een lange nek, rood en kaal. De kleuren zijn wit en bruin; de kuikens zijn wel schattig, ook een hele rij maar die worden over een tijdje groot natuurlijk en dan is de leukigheid er snel af. Ik hou niet van kippen op een paar na dan, maar dat is persoonlijk. 




De camping ligt prachtig, heel rustig en maar 20 plekken. Enorme grote plaatsen en er loopt ook een ezel en die heet Mozart. Zal wel aan zijn balk-symphonie-niveau liggen. Als je noordwaarts gaat, wordt het qua temperatuur meestal iets kouder. Met zon vanmiddag was het nog 24 gr; nu met de vele regen van de afgelopen uren is het net 18gr. Te koud en te nat. Een hemd aan en een vest, heerlijk! En ook de caravan in met een boek. Dit weertype verveelt snel. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven is het morgen weer wat beter. Dat hopen we echt!




De reis verliep voorspoedig. Eerst toch maar een stuk autobaan, het reed heel relaxt, en daarna nog een stuk binnendoor, ook goed te doen.

Hoeveel nachten we hier blijven weten we nog niet. Morgen maar eens bekijken wat er te zien is en wat de omgeving ons biedt. We gaan morgenvroeg wel eerst naar de beroemde beestenmarkt in Louhans. Dat moet je gezien hebben zegt de eigenaar van de camping en de markt is alleen op maandagochtend. We moeten er zo’n 20 km. voor rijden dus vroeg op pad want dan zie je de echte Franse boeren met hun beesten. Rond negen uur moet je er wel zijn. Dus wekker zetten!


3 opmerkingen:

  1. Bekend terrein. Jullie zijn in de buurt waar de ouders van Tessa hun huis hebben. In Louhans zijn wij een aantal jaren geleden ook geweest op de beestenmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het huis staat in de Mervans. Het gehucht heet Glairans en ligt bij Diconne.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het huis staat in Glairans. Klein gehucht in Mervans.

    BeantwoordenVerwijderen