vrijdag 2 augustus 2019

Lange rit en nieuwe camping.




330 km vandaag; het lijkt niet zo veel maar de afstand was meer dan genoeg en we hebben er bijna zes uur overgedaan. Het was erg druk op de N-wegen in Midden Frankrijk. We reden van west naar oost, heel veel bochten, veel hoogteverschillen, veel vrachtverkeer en een temperatuur die op het laatst opliep tot 33graden. Alle ingrediënten aanwezig voor een vermoeiende reis. Dit weet je natuurlijk niet allemaal en dan rijd je toch door. Onderweg een keer gestopt voor een kop koffie in een klein dorpje, wat gegeten natuurlijk en weer door.  De rit was prachtig; door de Ardèche, een enorm groot en mooi gebied. De hoogste klim die we hebben gemaakt was tot 1300 meter en toen moesten we weer zakken tot ongeveer 250 meter. De rem moest er wel flink op af en toe. Het verkeer achter je wil dan nog wel eens duwen maar ja, met een caravan is het toch anders dan zonder. Het klimmen ging heel goed! Sterke motor. Het verschil in temperatuur was ook tien graden. Wel lekker trouwens, 23 gr.



Inmiddels had ik een camping gebeld maar daar werd niet opgenomen. De Ardèche is een druk toeristisch gebied in de zomer, dus misschien werd een camping zoeken nog niet zo’n makkelijk. Ik  kon wel de voicemail inspreken, dat gedaan en inderdaad, een half uur later werd ik gebeld en dus gevraagd of ze plek hadden voor een aantal nachten.  Voor een nacht, vertelde de eigenaresse. Toch maar gezegd dat we kwamen, dan zouden we morgen wel weer verder zien. We waren inmiddels al op een half uur afstand van de camping dus de eigenaresse was zeer verbaasd dat we er zo snel stonden. Een prachtige camping, 95 % Nederlanders, dat wel. Maar 48 plekken, drie caravans en de rest tenten en vouwwagens. Een zwembad, je kunt er eten op afspraak, voor vanavond is alles vol helaas, speelveld, mooi sanitair en het ligt heel rustig.

Dus we gingen ons aan melden en toen bleek ze nog een plek voor drie nachten te hebben. Maar meteen geaccepteerd en ook nog een prima plek. We kijken niet op de rest van de camping, wel half schaduw maar we verplaatsen ons dan gewoon elke keer, net zolang tot we weer in de schaduw zitten want de plek is groot genoeg. Het blijft hier erg warm voorlopig.
Met een half uurtje stond alles en zaten we lekker aan een glaasje rosé.  We moesten dus nog wel naar de Intermarche, een paar minuten rijden en hebben daar snel even boodschappen gehaald. Snel is trouwens niet het goede woord want 100 meter vanaf de camping, op een stuk grasland ontdekten we drie Hoppen. Freddy was helemaal enthousiast; auto aan de kant, telefoon in de hand en foto’s maken. De camera lag natuurlijk in de caravan.  Onderweg hebben we trouwens ook nog twee Arenden gezien. Wat een prachtig gezicht was dat.




Terug op de camping ging Freddy meteen met verrekijker en camera op pad maar volgens mij heeft hij niets kunnen spotten. Maar het begin was goed hier.
Naast ons zijn net nog Nederlanders gearriveerd . Er moeten nog drie tenten worden opgezet volgens mij. Morgen is het zwarte zaterdag op de Franse wegen. Wij staan en hoeven gelukkig niet meer te verkassen morgen. Hoe fijn is dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten