zaterdag 3 augustus 2019

Balazuc


De krekels zingen hun hoogste lied. De kinderen op de camping lopen in een traag tempo naar het zwembad en de oudere campinggasten liggen op hun stretcher of zitten op de relaxstoel bij de caravan of camper. De waterflessen zijn heel snel leeg; het is warm vandaag maar wel met een lekker windje erbij. Goed te doen vinden wij. Het was vandaag wissel dag op de camping. Veel mensen vertrokken vanmorgen en halverwege de middag stond alles weer vol. Een paar caravans en campers erbij en ook weer veel Nederlanders op de lege plekken. Ook een paar motorrijders, nou , geen motoren maar trikes zegt Freddy.  De trikes  zijn erg groot en het volume wat ze voortbrengen ook. De omvang van de mannen en vrouwen die erop zitten passen prima bij het vervoermiddel. Lange grijze haren komen onder de helm uit en de mannen hebben een lange baard. Een jongeman hier op de camping heeft ook enorme lange haren. Gitzwart en de haren hangen in een staart tot op zijn billen. Volgens mij zie je dat niet zo veel meer bij de jeugd.


 Onze fietsen komen hier goed van pas, ook op de camping. We fietsen naar de douches en de wc. Heel handig want het is elke keer nog wel een eindje lopen. Er staan hier twee sanitair units en wij zitten daar precies tussen in. Wc rol of toiletzak en handdoek in de fietstas en hop! Naar de afwasplek is ook zo ver, maar servies enz. op de bagagedrager in een afwasbak; niet doen lijkt me.

Vanmorgen, na een goede nachtrust, het koelt heerlijk af ’s nachts, eerst de kranten op de IPad gelezen, rustig ontbeten, koffie gedronken en toen toch nog even naar een plaatsje in de buurt; Balazuc. De camping beheerders geven dit uitje als tip. Voordat we weggingen goed gekeken hoe we konden rijden en het bleek dat we via de ene weg er naar toe konden, dan het plaatsje bekijken en via de andere kant weer terug naar de camping. Een mooie rit er naar toe, kleine slingerweg, twee auto’s naast elkaar ging net, en in het dorp een prima parkeerplek. 



Door het dorpje een mooie wandeling gemaakt. Allemaal nauwe straatjes en doorkijkjes. Het dorp is tegen de berg aangebouwd en als je er loopt kijk je uit over een kloof van de Ardèche. Prachtig! Ik had alleen verkeerd schoeisel aan. Even naar een dorpje dacht ik vanmorgen, dat kan op teenslippers. 



Dat kan ook wel maar heel handig was dat niet van mij. Straten en trappen in oude stadjes zijn glad, ongelijk en hobbelig. De betrating is heel mooi en goed begaanbaar met goed schoeisel maar de keuze van mij was niet zo goed. De bergschoenen liggen altijd in de auto, zelfs de sokken die erbij horen. Freddy zei het nog! 




Meestal volg ik zijn advies wel op, maar ja, soms ook niet. Toen via de andere kant weer terug. Ook een geweldige route om te rijden. De weg was op een gegeven moment zo smal dat er maar een auto tegelijk onder de overhellende rotsen kon rijden. 



Het verkeer wordt geregeld met stoplichten.
Daarna was het goed toeven op de camping. De rust is heerlijk en een mooi boek op de e-reader of een dutje is ook lekker. We gaan zo koken. Gamba’s op de scottle en een dorade; heerlijk, met gebakken aardappelen en witlof. Freddy is al begonnen zie ik. Ga maar snel helpen.




Beste vogelvrienden, eindelijk dan een leuke foto geschoten van een paar huiszwaluwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten