donderdag 8 augustus 2019

Grote rondrit door de Vercors.




Het was inderdaad een hele grote rondrit. Ik denk ongeveer 150 km. We hadden er nog een stuk bij aan willen plakken maar werd toch te veel op een dag. We gaan dit morgen of zaterdag nog doen.

Over deze afstand hebben we zo’n zes uur gedaan. Het was een aaneen schakeling van haarspeldbochten door diepe kloven en langs hoge rotsen. Af en toe passeer je leuke dorpen en ’s winters is dit een groot skigebied. De daken van de huizen zijn speciaal geprepareerd en berekent op veel sneeuw in de winter. Wat ons ook opviel was het aantal Nederlanders dat we zagen. Bijna geen. 
Ook hier op de camping zijn we niet meer in de meerderheid. Dat is wel prettig trouwens.

Het was een hele klus om soms zo nauwkeurig te rijden, dat je of de tegenligger of de rotswand niet zou raken. Ook om af en toe uit te stappen moest je snel reageren als er een inham beschikbaar was. 




De Gorges de la Bourne en De Grand Goulets zijn prachtige kloven om doorheen te rijden. Het dorp Pont-en-Royans is in de kalkstenen rotsen uitgehakt. Dit hele gebied was in de oorlog een groot centrum van het Franse verzet. Her en der staan nog monumenten ter ere van de gevallenen.



We hebben zo ontzettend veel foto’s gemaakt. Je krijgt er geen genoeg van. Onderweg ook nog met een Franse mevrouw gesproken. Ze was zo enthousiast over dit gebied. We denken dat ze wel midden tachtig moet zijn. Ze sprak goed Engels en vond het prachtig dat wij uit Nederland kwamen. Op een gegeven moment reden we door een tunnel en aan het eind daarvan stond een rijtje auto’s en vooraan een bestelbusje, best wel hoog. De bestuurder was uitgestapt en sprak met de bestuurders van de andere auto’s. Wij denken dat hij het niet aandurfde om door de tunnel te gaan. Er hangt een verticale balk aan het begin van een tunnel en die geeft de laagste doorgang aan. Ik weet niet of het gelukt is want ramptoerisme is niet mogelijk op deze smalle wegen.




Ook voor motorrijders is dit een favoriet gebied. Het was een drukte van belang overal. Ze doen het niet allemaal rustig aan op die smalle wegen. Freddy ontdekte nog onderweg dat alle elektriciteitshuisjes prachtig zijn versierd met mooie graffiti voorstellingen. Heel bijzonder. Ook oplaadpunten voor elektrische fietsen zagen we in een klein dorp. Vier naast elkaar.
We hebben lekker gegeten onderweg en ook de yoghurt en de banaan kwamen nog aan bod.
Het is een prachtig gebied hier maar volgens mij verval ik in herhaling, als ik dit zeg. Morgen wordt het een dag naar Grenoble of het deel wat we vandaag nog wilde doen of andersom. We gaan dat morgenvroeg beslissen. Aan het weer zal het niet liggen. Dat blijft prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten