zondag 4 augustus 2019

Largentiere




Vanmorgen was er al weer veel reuring op de camping. Veel mensen aan het opbreken,  dus inpakken, stof verwijderen en de kinderen ook nog even bezig houden. Inmiddels zijn veel plekken ook weer opgevuld.
De trike-rijders waren vroeg weg want toen wij aan het ontbijten waren, rond negen uur, kwamen zij al weer terug van een ritje. De Andre Hazes van Frankrijk stond luidkeels vanaf de trikes te zingen. Er zijn toch oortjes tegenwoordig! Hoeft de omgeving niet verplicht mee te luisteren. De dames die achterop zitten, hangen is het goede woord, hebben een helm op, hangen helemaal naar achteren, borsten en buik vooruit en de handen aan de zijkant van de trike. Dan nog je favoriete muziek aan en het plaatje is compleet. Leuke hobby!

Onze buren zijn geen fatsoenlijke mensen, even kort door de bocht Je hoeft niet met iedereen te kletsen, zeker geen koffie te drinken samen, dat doen wij ook nooit, maar een goedemorgen een keer per dag, als je elkaar tegenkomt, lijkt me niet meer dan fatsoenlijk. Ook hun kinderen lopen half over je terrein maar ook geen boe of bah. Slecht opgevoed; ze zijn oud genoeg om dat soort dingen gewoon te doen; ik schat achttien, veertien en twaalf. Het kan maar even gezegd zijn; dat doen we dan ook tegen elkaar.



Het geluid van krekels was vandaag de hele dag te horen. Een actief volkje met deze hitte. Laat wel zien dat het nog goed weer blijft.
Wij zijn even naar een stadje geweest: Largentiere. Het ligt maar vijf km van de camping vandaan. De zondagsrust wordt daar nog heel serieus genomen. We hebben welgeteld, 25 mensen gezien in die twee uur dat we daar waren. De auto waren we snel kwijt, plek genoeg. Toeristen Informatie gesloten, de kerk was open, het kasteel gesloten en een paar restaurants waren ook geopend en hadden een paar koffiedrinkers. De mensen die door het dorp liepen waren Nederlanders van onze leeftijd. Midden op de dag, in de hitte, met hoedje op en een flesje drinken in de hand. 





We hebben een wandelingetje gemaakt en we wilden bij een restaurant een kop koffie drinken maar er hing zo’n zweetlucht dat ik bijna over mijn nek ging. Dat werd geen koffie, we hadden nog water gelukkig. Het is een heel oud dorp met een paar trappen die uit het begin van de middeleeuwen zijn. Zo uitgesleten hebben wij ze nog nooit gezien, heel ongelijk, moeilijk te lopen, zelfs met goed schoeisel! De kerk en het kasteel liggen op een heuvel dus we moesten de trappen op; een kerk is dan een koele beloning.




Weer terug op de camping lekker geluncht en een boek gelezen. Ook de krant van gisteren was nog niet uit dus leesvoer genoeg. Het is ook te heet om inspannende dingen te doen. De naam van de camping is La Turelure en dat betekent de Flierefluit.  Dat is nu net wat je op dit moment hier moet doen, een beetje flierefluiten! Zo meteen weer een lekkere douche want dat is toch wel heel lekker een paar keer per dag. De vogels laten zich hier ook niet zien met de hitte. De eerste dag was een gelukje en verder helaas niets. Freddy heeft er ook geen vertrouwen in dat dat zal veranderen. Hij staat niet te trappelen om nou eens op onderzoek uit te gaan. Ook te warm natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten