zondag 21 juli 2019

Reisdag naar camping bij Cognac La Foret



Mevrouw Johnson kwam ons vanmorgen een goede reis wensen. Erg aardig. Boris zelf had zich al flink laten horen. Hij maakte de afgelopen paar dagen veel lawaai. Volgens ons heeft hij het zelf niet in de gaten. Hij gaapt veel, zingt een soort toonladder, kucht en bromt en de andere geluiden kan ik niet omschrijven. Zij vertrokken vanmorgen al vroeg, wel zonder caravan.

Vandaag een stevige etappe gereden, om maar even in de termen van de Tour te blijven. 460 km. ongeveer. Orleans hebben we “rechts”  laten liggen. We hadden geen specifiek plan vandaag tot hoever we wilden maar het was zo rustig op de weg, dat het een mooie rit werd door het Franse platteland van de Bourgogne en de Limousin.
De Bourgogne staat natuurlijk bekend om zijn wijnen. We passeerden de plaats Chablis, het centrum van de Chablis wijn. De Chardonnay druif die hiervoor gebruikt wordt, zagen we overal op de hellingen groeien. 



Ook kwamen we langs Nevers, de plaats waar Bernadette van Soubirou geboren is. De Limousin kenmerkt zich door de witte koeien en de grote graanvelden die we overal zagen. Ook passeerden we de Loire. Deze rivier staat erg laag, vonden wij. Wij weten natuurlijk niet of dit andere jaren ook zo is maar de kans is groot dat het in Frankrijk ook wel droger is dan in voorgaande jaren.



We reden meestal over N wegen. Prima te doen en zo omzeil je de drukte van de autobaan. Het is wel zaak om goed te kijken waar de tom tom je heen wil hebben. Die hebben we regelmatig genegeerd en dan de routekaart van de ANWB gebruikt om goed te kunnen bekijken wat de beste weg voor het rijden met een caravan is. We zaten goed op een lijn. Dit is niet altijd het geval maar vandaag waren we een prima team in de auto.



Onderweg stoppen we altijd om te lunchen. Op de camping was de bakker al geweest vanmorgen dus hadden we een verse baguette. Heerlijk! Op een gegeven moment een camping gezocht in het SVR boekje en gebeld naar een camping om te vragen of er nog plek was. Dat was zo, dus een uurtje later reden we deze camping op. Een Nederlandse eigenaar, veel Nederlanders hier maar wij hebben een rustig plekje , half schaduw gelukkig, want er is sprake van heel heet weer de komende dagen.
Hier gaan we wel een aantal dagen blijven.



 We willen Limoges bezoeken, fietsen, misschien wandelen en wie weet wat nog meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten