zondag 28 juli 2019

Brantôme.



Het werd dus vanmorgen met korte broek en een rok en de zon naar Brantôme. Wat fijn om de dag te beginnen met zonneschijn. De rit naar dit prachtige stadje duurde een klein half uur. De rit liep door een prachtige omgeving en hele kleine gehuchten. De hooi- en stro balen stonden op elkaar gestapeld op het land om opgehaald te worden. De zonnebloemen hadden hun hoofden weer opgetild en keken vol het zonlicht in.




Voordat we een wandeling in Brantôme zouden gaan maken, moesten we eerst nog wel ergens een paar boodschappen schoren. We dachten dat we gisteren een paar flessen melk hadden gekocht maar dat bleek dus gefermenteerde melk te zijn, een soort karnemelk. Karnemelk drinken we veel maar door de havermout en de brinta, ’s morgens als ontbijt, is toch iets te veel van het goede. Op zondag sluiten de supermarkten zo rond 12 uur, dus eerst de boodschappen.

Daarna een parkeerplaats gezocht en een mooie wandeling gemaakt door dit prachtige stadje. Het was er druk, de terrassen waren overal goed bezet. In de mooie abdij vond net een doopplechtigheid plaats. Dit gebouw is gebouwd in de holte van een klif, aan de rivier de Dronne. Ook was er een expositie en is er een museum gevestigd in de abdij.




Aan het eind van de wandeling nog een lekker ijsje gekocht en toen op ons gemak teruggelopen naar de parkeerplaats. We kwamen langs een aantal makelaarskantoren en altijd blijven we stilstaan om te kijken wat er zoal te koop is. 




Als de kinderen mee zouden willen, dan zouden we zeker overwegen om in deze buurt een B&B te beginnen of een camping of allebei. Zij moeten het gaan runnen en bij staan stand-by. Het blijft een droom maar het was wel ooit onze droom om het ook echt te gaan doen. Het Franse leven is zo gek nog niet volgens ons.




Terug op de camping was het voor Freddy de hoogste tijd om de F1 te gaan bekijken. Met laptop en I-pad naar de WiFi ruimte. Er zaten nog meer enthousiaste Nederlanders. Ze werden niet teleurgesteld want Verstappen won de race. Naast de WiFi ruimte zijn twee Jeu de Boules banen. Er speelden twee koppels tegen elkaar. Het enthousiasme, de felheid, het stemvolume, het was enorm; het geluid op de laptop moest vol worden aangezet om het commentaar goed te kunnen horen. Onder het genot van drankjes werd het spel steeds fanatieker en toen wij weggingen waren ze nog volop bezig.
Met dit weer is mensen kijken ook weer een mooie bezigheid. Van veel buikomvang en onderkin tot mooi en aantrekkelijk, van sjofel tot sjiek, alles kwam weer voorbij vandaag; heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten