dinsdag 30 juli 2019

Autorit en nieuwe camping.


Het werd een lange dag vandaag. De rit qua kilometers viel nog wel mee, ongeveer 270 maar het duurde allemaal erg lang. We hadden vooraf besloten om geen snelwegen te nemen maar de N en D wegen. We vertrokken al om 9.00 uur. Een mooie tijd maar het bleef ontzettend druk op de kleine wegen. 

Het was vermoeiend en de weg slingerde behoorlijk dus een beetje tempo rijden zat er ook niet in. Bijna een spiegel geraakt door een enorme vrachtwagen die passeerde. Het scheelde een millimeter zei Freddy. Het landschap is natuurlijk prachtig en daarom rijden we ook geen autobaan maar af en toe een beetje vlot erover heen is toch ook wel fijn. 

Ook ontkwamen we niet aan een tragisch ongeval. Op een gegeven moment reden we op een stuk vierbaansweg met een middenberm ertussen. Uit die middenberm kwam uit opeens een kat tevoorschijn en rende voor onze auto langs. Remmen was geen optie meer. Freddy remde nog iets maar de tijd was te kort. Le chat est mort. We hebben hem geraakt en hopelijk heeft iemand hem van de weggehaald want stoppen was niet mogelijk. Even later bleef een duif bijna te lang op de weg zitten maar gelukkig net op tijd sloeg de duif z’n vleugels uit en scheerde langs onze auto de lucht in. Overleefd!

We hebben de hele dag op de wegenkaart gereden en niet op de Tom Tom. Binnendoor gaat dat veel beter. Het klinkt als twintig jaar geleden maar dit geeft minder stress en het ging heel goed zo.
Rond drie uur waren we bij de camping die we gevonden hadden op de ANWB campingapp. Er waren nog drie plekken waar we uit konden kiezen. Het vervelende van de plekken hier is dat er in het midden overal een grote betonnen plaat is, waar de campers en caravans op kunnen staan. Wij vinden dat vervelend want het is een heel gedoe om de caravan er op te zetten vanwege de hoge opstaande randen Het werd een langdurend klusje maar uiteindelijk lukte het.



Veel Fransen hier; wel 95% van de plekken wordt door hen bezet. Ook weer eens anders dan op de andere campings. De omgeving is wel mooi maar wij missen de heuvels en de ruige rotsen.  We blijven hier wel een paar dagen. We willen sowieso Albi bezoeken en nog een paar dorpjes in de buurt en de Gorges de l’Aveyron.

Om z es uur nog snel even een paar boodschappen gedaan, Nou ja, snel! Als je door de enorme supermarkten in Frankrijk loopt heb je al een flinke wandeling gemaakt voordat je alle boodschappen hebt. We verdelen dan ook maar de taken als we haast hebben. Om acht uur zaten we aan tafel. Daar waren we wel aan toe. Zo meteen lekker slapen en morgen zien we wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten