woensdag 24 juli 2019

Cognac-la-Foret.



Camping des Alouettes betekent: de camping van de leeuweriken, maar we hebben nog geen leeuwerik gehoord of gezien. Dat is voor mij niet bijzonder maar Freddy herkent dat geluid natuurlijk wel. Freddy kan zijn vogelhobby niet uitoefenen hier. Het zal wel aan het warme weer liggen dat er geen vogel te horen is gedurende de hele dag. 

Het is nog steeds warm en ik las vanmorgen op de I-pad dat het nationale hitterecord in Nederland verbroken zal worden vandaag. Net even op NU.nl gekeken en inderdaad. Ik weet niet wat het record nu is, maar het zal richting de 40gr. zijn. De werkenden onder ons zullen niet zo blij zijn met deze temperaturen en ook veel niet werkenden!

Hier is het ook weer een tropisch dagje . Vanmorgen de fiets gepakt naar het stadje Cognac-la -Foret. We wilden de begraafplaats bezoeken en de “Doodslantaarn” zien. De begraafplaats ligt op een heuvel en de lantaarn kun je al van verre zien. Het is een hoge carré vormige steen, ruim 6 meter hoog met bovenaan 4 gaten erin. Als er iemand overleden is wordt er ’s avonds een licht van onderen naar boven gehesen. Het dient als gids voor de ziel.



Op het kerkhof waren nog graven te vinden van begin 19de eeuw.
De kerk hebben we ook bezocht. Een sobere katholieke kerk, lekker koel, en we steken altijd een kaars op. Soms met een speciale gedachte erbij, zoals vandaag.
Het stadje heeft maar een paar straten en we moesten nog boodschappen hebben, dus de super was snel gevonden. Het verbaasde ons dat er nog zoveel producten te koop waren. Veel verse producten uit de omgeving zelf. De eieren en de ham smaakten prima bij de lunch.




Naast de camping ligt een bos en daar groeit hoge grote bamboe. De stengels zijn enorm dik. Een prachtig gezicht. 



Achter de caravan staat een hele oude Amberboom. Ik dacht eerst dat het een Esdoorn was maar na even zoeken op internet, blijkt het dus een Amberboom te zijn. Wij hadden er nog nooit van gehoord.  De stam is erg knoestig en er groeien vruchten aan die niet eetbaar zijn voor de mens. Onder deze boom hebben we dus de rest van de dag gezeten. Lezend, slapend en een beetje de Tour de France luisteren. Een heel rustig dagje dus weer. 



Het fietsen beviel goed vandaag; gewoon af en toe zonder ondersteuning en het regelen met de versnelling enz. gaat steeds beter. Het komt nog wel goed met dit vervoersmiddel en mij.

Morgen gaan we naar de camping van Tom en Viv, zo’n 100 km zuidelijker. Het lag niet in de planning maar een dagje en een nachtje samen met hun is toch wel gezellig. Het is heel leuk om Isa te zien en zij vertrekken dan naar huis en wij weer verder naar het zuidoosten, richting Albi.
We gaan koken en koud douchen daarna, want dat is na weer een hete dag, het lekkerste om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten