zaterdag 27 juli 2019

Op de camping en in het warenhuis.




Wat doe je op een hele regenachtige dag? In de caravan zitten, lezen, een spelletje spelen en een groot winkelcentrum opzoeken. Nu bleken vandaag heel veel Nederlanders het grote warenhuis Leclerq op te zoeken.  Wij hoorden vaker de woorden, wat eten we vandaag, wat hebben we nodig, schiet op, kom hier, blijf met je vingers er van af, aan de kant enz., dan iets in het Frans. Alleen bij het afrekenen en bij de slager en de groenteafdeling gelukkig nog . 
Nederlanders ga je dan ook meteen indelen in categorieën; je kijkt naar de kleding, je hoort de taal die ze gebruiken, zijn ze gek op eten of zijn het bio mensen. Niemand zegt dat ze dat doen maar ongemerkt wordt iedereen meteen in een hokje geplaatst. Ook met namen is dat zo. De Samantha’s en de Johnny’s hebben ook al het nakijken als we dan toch bezig zijn met vooroordelen. Zelfs kinderen van bijna drie zeggen al: even mensen kijken mama. Het wordt ze met de paplepel ingegoten.

Zoals gezegd was het druk in het warenhuis. We hebben ingrediënten meegenomen om tomatensoep te maken. En de soep is net heet gegeten en die was erg lekker. Kok Freddy heeft er een lekker
 gerechtje van gemaakt. Ik bedenk wel wat we allemaal nodig hebben maar de uitvoering was vandaag voor hem. De soep paste vandaag uitstekend bij dit weer; een vleugje Frans erbij door het stokbrood en een lekkere witte Franse wijn; tres bon! 

Onder datzelfde dak zijn ook nog een flink aantal kledingzaken, bijouterieën, nagel-en haarstudio’s, tuinspullen, interieurwinkels en natuurlijk eettentjes. Freddy had een goed bankje gevonden en met de afspraak : over een uur ben ik weer hier, ben ik aan de wandel gegaan en heb veel winkels bezocht, kleding gepast, weer weggehangen en uiteindelijk niets gekocht! Heerlijk is dat!!
Terug op de camping zagen we dat onze Spaans/Franse buren ook vertrokken waren.  Het was duidelijk een wissel dag vandaag. Voor veel mensen dan ; wij wisselen hoe het ons uitkomt. Dat is een voorrecht.
De prachtige tent waar Tom en Viv in verbleven, is al weer bezet door andere Nederlanders.  Verder was het een hele rustige dag hier. 
Zelfs de Wifi ruimte werd alleen bezet door Freddy. De Tour en de kwalificatie voor de F1 van morgen, dat moet toch wel gezien worden. 



Ik heb een boek uitgelezen en ben nu begonnen aan het boek: het moerasmeisje van Delia Owens. Het begin is veelbelovend.
Terwijl ik dit typ, is het inmiddels droog geworden. De afwas kan gedaan worden en hopelijk is dit een voorbode voor morgen. We gaan een stadje bezoeken, Brantome. Met zon en een korte broek, daar gaan we voor.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten