vrijdag 19 juli 2019

Camping bij Marcenay,



Vrijdag 19 juli.

Een reisdag vandaag. We hadden besloten om geen snelweg te pakken. Volgens de kaart moest dat goed te doen zijn. Veel D wegen en af en toe een stukje N weg. Het was de hele dag heel rustig overal. Over een afstand van 360 km doe je zo wel iets langer dan via de autobaan. 

Wat je dan wel mist zijn de vele dorpjes met een kerk, een bakker, soms nog een school of een pleintje midden in het dorp. De huizen zijn mooier, vinden wij, mooier dan al die vakwerkhuizen die we eerder hebben gezien. Ze zijn gebouwd van vaak een wat grotere steensoort met een diepliggende iets lichtere voeg ertussen. Ook zijn sommige dorpen zo klein dat er bijna niemand meer wil wonen. Teveel huizen met dichte luiken en een bordje “te koop” er op. Erg jammer dat dat verloren gaat.



Wat we veel hebben gezien zijn grote graanvelden, waar het graan al af was of waar men bezig was het graan eraf te halen. Ook veel zonnebloem velden en mais op het land. De stof die over de weg hing benam je af en toe gewoon het zicht. Als de zon dan ook nog z’n best doet over het heuvelachtige landschap, is het vakantieplaatje compleet.
Freddy rijdt de auto met caravan echt overal tussendoor. Twee keer een wegafsluiting in een klein dorp. Omleiding natuurlijk en niet over een mooie weg, maar door nauwe, hobbelige straten en ook een keer over een kiezel straatje. Dat is voor mij altijd een dingetje, terwijl ik niets hoef te doen, maar hij draait er zijn hand niet voor om.  Toch wel een prettig gevoel.



Onze caravan is best wel groot, vind ik. Dus er gaat veel in. Natuurlijk koffie en koffiemelk; niets zo lekker als Douwe Egberts koffie roodmerk, filterzakjes en Friesche vlag koffiemelk; voor de hele vakantie. Ook brinta en havermout gaan mee voor de hele vakantie en de aangebroken spullen van thuis natuurlijk . Al het andere is overal te koop. Qua kleding gaat er ook van alles mee. Veel te veel natuurlijk, maar ruimte genoeg. Aan het eind van de vakantie zeg je altijd weer: volgend jaar kan het minder! Ja, het kan maar het gebeurt niet. Freddy vindt een zwembroek , twee shirtjes, een fleece, een korte en een afritsbroek voldoende. Sokken en ondergoed wel een paar stapels. Handdoeken,  een paar. Ik blijf deze afdeling toch maar verzorgen, de rest laat ik aan hem over.

De camping die we hadden uitgezocht gisteren, staat in het SVR boekje. Het ligt in het plaatsje Marcenay, midden Frankrijk. Een muziekcamping stond bij de beschrijving. Toen we het terrein kwamen oprijden, zagen we meteen de pruttel/curiosa overal staan en liggen. Als iemand zich de serie “Stiefbeen en zoon” nog herinnert; nou, dit komt dicht in de buurt. Een groepje jongelui met gitaren en een drumstel maakten harde muziek. De receptie is een bende, w.s. een georganiseerde bende. Inschrijven hoefde niet. De eigenaar stonk naar zweet, maar was erg aardig en adviseerde ons om een plek te zoeken, ver weg van de receptie mits je van harde muziek houdt natuurlijk. De camping is langgerekt, allemaal mooie plekken, tussen de bomen, met zon en schaduw. We staan op een prachtige plek, we horen niets, behalve vogels en af en toe een andere campinggast. Het sanitair is niet modern, maar schoon en fris. Prima voor een paar dagen. Nu eerst eten en dan op tijd naar bed.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten