vrijdag 26 juli 2019

Regen en Perigueux




Vanmorgen werden we nog wakker met een sprankje zon maar al wel lagere temperaturen. We wilden met Tom, Viv en Isa naar een leuke stad, Periqueux, maar de weergoden gooiden behoorlijk wat “water” in het eten. Op Weerplaza had Viv al wel gezien dat het ’s middags beter zou worden en dat klopte ook. Tegen drieën klaarde het op en we zijn toen meteen gegaan. 



Het bleef mooi en de zon liet zich ook nog zien. We hebben lekker gewandeld door de stad, een kathedraal bezocht en bij een paar winkeltjes binnen geweest. Er was een gezellige drukte met wel heel veel Nederlanders maar dat kun je verwachten hier.  Op deze camping zijn de Nederlanders trouwens in de minderheid.



In Nederland viert de zomer nog hoogtij las ik vanmorgen in de krant. Nog even volhouden want de afkoeling is in zicht! Ongemerkt wordt er over het weer toch wel weer enorm gekletst en geschreven. Het had vanmorgen nog geen half uur geregend of wij waren er al weer klaar mee. 40 gr. hoeft niet maar regen! De natuur neemt me deze uitspraak zeer kwalijk, en terecht.
 Van onze buren kregen we een appje dat er een huis te koop wordt aangeboden in onze straat. Zelfs op vakantie blijven we op de hoogte. Ben benieuwd of het snel verkocht wordt.
Naast ons staat een Spaans/Franse familie. Hun muziek en stemvolume brengt leven in de brouwerij maar het kan wel iets minder af en toe. Door de regen is er dan opeens een natuurlijke rust. Alleen de druppels hoor je nog op de ramen.

Voor morgen hebben we nog geen plannen. Volgens de weergoden regent het de hele dag maar eerst maar eens zien en dan wat plannen. Er staan nog genoeg boeken op de e-reader en er liggen nog een paar Margrieten op mij te wachten. De tour is te zien in de WiFi ruimte en de F1 in Duitsland wordt dit weekend ook verreden. Ook al is het weer niet zo mooi, er is nog genoeg te doen en te zien. En als de zon toch nog gaat schijnen, kan alles zo maar weer veranderen. Alhoewel de F1 wel gezien moet worden en de laatste bergetappe van de Tour waarschijnlijk ook. Veel verandert er dus niet!!
Het was heel fijn om Tom en Viv te zien maar om even met Isa te spelen en te knuffelen was een cadeautje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten